Så var det då dax.
Det jag väntat på hela året. Att få baka mitt eget snus. Jag ville skapa ett gott snus från frö till dosa.
När jag vispade i salt så doftade det riktigt mycket hö, så jag bestämde mig tidigt för att baka det med whisky. Tog fram min flaska laphroaig och ersatte allt vatten i sista baket. När jag skulle vispa om snuset var det väldigt torrt så det blev ytterligare 1,5 dl laphroaig i vid konsistensvispningen…
Mycket medvetet har jag gjort snuset riktigt grovt. Så det tom finns pinnar i snuset. Det skall kännas groooovt, hemgjort när man snusar det. Smaken är bra, och whiskyn har tagit bort grässmaken. Nu känner jag att lite rök borde lyfta det och kanske nån sötma… Men jag kommer att låta snuset få mogna en månad först, så skall jag vispa om det och ge det dess slutliga utformning… Kanske köra lite i mixern, och vispa om allt, lite rök, citrus och kanske fläder…
Hur som så är jag såhär långt nöjd med mitt eget snus!!! Och jättetaggad inför ett nytt odlingsår!
Behöver jag tala om att jag verkligen njuter av en egentillverkad snus. Den värmer fint under läppen och som grund känns detta verkligen som ett snus jag kan stå för…